Botter Paspoort

Botter Paspoort

Botter paspoort
Dit arrangement is speciaal voor groepen kinderen (bv van de lagere school) om kennis te laten maken met vis en de visserij uit het heden en/of verleden.

De groep start in Havenzicht Urk met de Visserijfilm over de hedendaagse visserij of gaat de Ken je Vis-Quiz doen om zo te meer over vis & visserij te leren. Hierna worden ze door een in het Urker klederdracht (oud-)schipper opgehaald en gaat de groep aan boord van de oude historische Urker botter UK 213 om te ervaren en te beleven hoe de vissers destijds leefden.

De schipper vertelt over het wel en wee van de visserman en zijn gezin ten tijde van de houten schepen en van de overgang van de zoute Zuiderzee naar het zoete IJsselmeer. De schipper neemt ze hierna naar Havenzicht Urk terug en hier krijgt de groep les in knopen leggen. Na het knopen leggen staat er voor iedereen een lekker bordje met frites en kibbeling klaar. Na het eten krijgen alle kinderen een eigen botter-paspoort mee, met daarin alle informatie over de schepen van vroeger en de vissen in de voormalige Zuiderzee en het hedendaagse IJsselmeer.

 

Duur: 3 uur

Locatie: Start vanaf het Visserij Belevingscentrum Havenzicht.

Kosten: Vanaf €15,- p.p.

Minimale deelname: Vanaf 12 personen per groep.

Geschikt: Voor groepen kinderen tot 12 jaar.

 

Top 3 arrangementen

  • Visserijfilm

    Stap in de wereld van de Noordzeevisserij. Stap in de wereld van de Noordzeevisserij. […]...

  • De Ken je Vis-Quiz

    Test uw kennis met quiz vragen die wij hebben samengesteld op het gebied van […]...

  • Urker toal vor vreemden

    Het Urker dialect Urkers noemen je een ‘vreemde’ als je niet op Urk geboren […]...