Over ons

Achtergrondinformatie

havenzichturk-oudWij zijn in mei 2002 op Urk gestart met een grand café ‘Het Haventje van Urk’

Menig gast, zowel jong als oud, zijn in de laatste 12 jaar aan ons voorbijgekomen en hebben ons café met plezier bezocht. Dit café is geheel ingericht in de nautisch historische sfeer van Urk ( +/- 1930). Dit laatste natuurlijk omdat Urk van oudsher een vissersdorp is. Vorig jaar is hier een prachtig terras bijgekomen ook geheel in de stijl en sfeer van onze vroegere haven wat zomers een groot succes is om even lekker op het terras en drankje of een hapje te doen met uitzicht op de haven.

In mei 2013 hebben wij als de eigenaren van het Haventje van Urk overeenstemming bereikt met de familie Brouwer over de huur van het pand Wijk 1-65 (voormalig café de Wabu) te Urk. Dit betreft een historisch pand waar in 1931 door de familie Brouwer een hotel werd gestart en als laatste heeft café de Wabu en Dicks Pub de exploitatie voor haar rekening genomen.

Het doel was nu om op deze locatie het bestaande historische pand te verbouwen en her in te richten zodat er Grandpub “Havenzicht Urk” gerealiseerd kan worden. Ook in een beetje met de uitstraling en het idee hoe of het eerst was.

Deze Grandpub heeft 3 verschillende verdiepingen voor stijlvol uitgaan en heeft op elke verdieping een andere inrichting en biedt diverse arrangementen met als hoofdzaak van alles wat met de visserij en visproducten te maken heeft.

Top 3 arrangementen

  • Visserijfilm

    Stap in de wereld van de Noordzeevisserij. Stap in de wereld van de Noordzeevisserij. […]...

  • De Ken je Vis-Quiz

    Test uw kennis met quiz vragen die wij hebben samengesteld op het gebied van […]...

  • Urker toal vor vreemden

    Het Urker dialect Urkers noemen je een ‘vreemde’ als je niet op Urk geboren […]...